welkom

Skeelerenskeeleren

Nadat ik bijna 20 jaar niets meer aan sport heb gedaan, ben ik in 2008 begonnen met skeeleren. Vanwege m'n gezondheid ben ik op doktersindicatie weer gaan sporten.
Maar wat voor sport zal ik dan doen?
Hardlopen vind ik te vermoeiend voor knieen en andere gewrichten. En als je moe bent sta je meteen stil. Wielrennen/mountainbiken leek me wel wat, maar plaats voor een extra fiets heb ik niet. Daarnaast vind ik dat fietsen teveel tijd in beslag neemt om lekker mee bezig te zijn. Toen kwam ik weer bij skeeleren. Iets dat ik 20 jaar geleden ook gedaan heb. Lekker toeren in de natuur, en als je moe bent lekker rustig uitvieren. Een leuke sport die je gewrichten ook niet belast.
Na een orientatierondje op internet, heb ik besloten dat het skeelers moesten worden met 5 wielen, een stevige schoen, maar geen hardschalen type. Het merk zou naar alle waarschijnlijkheid wel Zandstra of Raps worden aangezien ik met Zandstra goede ervaringen had en Raps bekend staat als het merk op skeeler gebied. Ik ging naar de sportzaak en bofte dat het opruiming was. Wie gaat er nu in de winter beginnen met skeeleren? Ik dus. Er ging maar liefs 50% van de prijs af waardoor ik een A-merk kreeg voor een redelijke prijs. Het begin is er! Het zijn wel heel wat luxere skeelers dan ik ooit gehad had. aluminium onderstel i.p.v. staal en een softboot i.p.v. hardschalen schoen. Over het materiaal heb ik dus niets te klagen.
Vandaag (6 januari 2008) voor het eerst op de skeelers gestaan. Zou ik het nog kunnen?
Dat viel reuze mee! Het lijkt wel fietsen. Je verleert het nooit. Maar......
Wat is het zwaar zo'n eerste keer! Ik voelde spieren die ik al jaren niet meer gebruikt had.
In benen, billen, onderrug en enkels.
Na een kort ritje van 3 kilometer ben ik zonder te vallen weer thuis gekomen. De eerste aanzet tot een nieuwe hobby is gezet.

Het leuke van skeeleren is dat je ze overal mee naartoe kunt meenemen.
Met vakantie, familiebezoek of zomaar een dagje uit.
Overal zijn wel mooie fietspaden waar je je energie op kunt kwijtraken. En dan nog te bedenken dat je ook nog mooie toertochten kunt maken om ook nog eens van de natuur te genieten.
Wat wil een mens nog meer. Aan je gezondheid werken en van de omgeving genieten tegelijk.

Via internet valt gelukkig genoeg te vinden over deze sport, zodat je, indien je wilt, aan genoeg evenementen mee kunt doen.

Op de onderstaande pagina's kan je genoeg info vinden:

http://skeeler.startpagina.nl/
http://skeeler.startbewijs.nl/
http://skeeler.startkabel.nl/
http://skeeler.eigenstart.nl/

Zandstra
zandstra

Raps
raps

Om samen met m'n dochter te kunnen skaten heb ik een paar skates erbij gekocht.
Is een stuk wendbaarder en geschikter om af en toe rare fratsen uit te halen.

rollerskates