welkom

Fietsenfiets

Na het skeeleren kreeg ik de smaak van het sporten te pakken.
Ik merkte dat skeeleren heel prettig is, maar dat ik bij mooi weer ook nog een droog wegdek moet hebben. Dat lukt dus niet altijd. Wielrennen/mountainbiken leek me altijd wel wat, maar plaats voor een extra fiets had ik niet. Daarnaast vond ik dat fietsen teveel tijd in beslag neemt om lekker mee bezig te zijn. Ik heb de schuur opnieuw ingericht, wat fietsen opgehangen en de zondagochtend wanneer ik toch maar lig uit te slapen heb ik nu verruild voor een uurtje fietsen. Lekker toeren in de natuur, en als je moe bent lekker rustig uitrijden. Een leuke sport die je gewrichten ook niet belast.
Na een orientatierondje op internet, heb ik besloten dat het geen racefiets moest worden en geen mountainbike, maar een hybride fiets. Toch van de begaande weg af zonder meteen het bos in te hoeven gaan. Kijken op internet leverde tweedehands niets op. Bij de fietsenmaker op de hoek stond een leuke gebruikte Specialized Hardrock fiets. Vandaag (24 februari 2008) voor het eerst op de fiets gestapt. Zou het wat zijn? Dat ging best lekker. Een beetje in de omgeving de boel verkennen, wat buitenweggetjes gepakt en ook wat op de straat gefietst. 35 kilometer later weer terug van een lekker ritje. Leuk te zien hoeveel fietsers/mountainbikers je op zoŽn ochtend ziet. Er heerst een gevoel van saamhorigheid en er wordt veel gegroet. Net het motorrijden vroeger. De eerste aanzet tot een nieuwe hobby is gezet.

Het leuke van fietsen is dat je het overal kunt doen. Met vakantie, de weekenden of zomaar een dagje uit.
Overal zijn wel mooie fietspaden en zandpaden waar je je energie op kunt kwijtraken. En dan nog te bedenken dat je ook nog mooie georganiseerde toertochten kunt maken om ook nog eens van de natuur te genieten. Wat wil een mens nog meer. Aan je gezondheid werken en van de omgeving genieten tegelijk.

Via internet valt gelukkig genoeg te vinden over deze sport, zodat je, indien je wilt, aan genoeg evenementen mee kunt doen.

Op de onderstaande pagina's kan je genoeg info vinden:

http://mountainbike.startpagina.nl
http://www.mtb-kalender.nl
http://toerfiets.startpagina.nl

fiets

fiets

samengevoegd tot een crosshybride
fiets